torek, 13. april 2010

Senčila

Tende in markize

Tende in markize so nepogrešljiv dodatek, ko želite zunanje površine izkoristiti za prijetno in udobno bivanje. Različne vrste tend omogočajo pokrivanje manjših nadstreškov, balkonov, pa vse do velikih teras, gostinskih vrtov in pergol.

Markize se v našem prostoru pojavljajo predvsem kot nadstrešek izložb in podobnih poslovnih prostorov, čeprav so namenjene tudi stanovanjski gradnji.

Notranje žaluzije

Notranje žaluzije so klasično in praktično senčilo. Izdelane so iz kvalitetnih aluminijastih lamel in profilov, ki zagotavljajo obstojnost oblike in barve žaluzije. Montirane v okenski okvir so lahko diskretne, z izbiro prave barve pa lahko prostoru dajejo svoj poudarek.

Zunanje žaluzije

Zunanje žaluzije učinkovito ščitijo notranjost pred vročino. Skladno dopolnjujejo predvsem moderne fasade in poslovne zgradbe. Izdelane so iz kvalitetnih aluminijastih lamel in profilov, ki zagotavljajo obstojnost senčila. Za vetrovne razmere in senčenje večjih površin so namesto klasičnih zunanjih žaluzij primernejše krpan žaluzije.

Rolete

Rolete so obstojno senčilo, primerno za novogradnje ali montažo na že izdelane fasade. Izbirate lahko med cenovno ugodnejšimi roletami s PVC lamelami ali pa se odločite za rolete z visoko kvalitetnimi aluminijastimi lamelami, polnjenimi s poliuretanom.

Lamelne zavese

Lamelna zavesa je enostavno in praktično senčilo, primerno za stanovanjske in poslovne prostore. Trakovi so antistatično obdelani, zato ne zahteva pogostega vzdrževanja. Če je dopolnimo s klasičnimi zavesami ali všitimi dodatki na trakovi, dobi unikaten videz, kljub temu pa ostane cenovno ugodna.

Plise zavese

Plise zavesa je nežno senčilo iz finega gubanega platna, ki se v zadnjih letih odločno uveljavlja na slovenskem trgu. Zaradi svoje prilagodljivosti je široko uporabno: doma in v poslovnih prostorih, za dekoracijo in zatemnitev, za okna nepravilnih oblik in v zimskih vrtovih.

Screen senčila

Screen senčilo je moderni rolo z visoko kvalitetnim platnom. Pristoji predvsem modernim fasadam. Primerno je za notranjo ali zunanjo montažo. Platno: Izbira platna je široka po barvi in gramaturi. Z njim dosešemo vse stopnje senčenja - od polprosojnega do zatemnilnega.

Komarniki

Zaradi nadležnega mrčesa vam ni treba zapirati oken in ostajati brez svežega zraka. Z različnimi vrstami komarnikov se bo našla rešitev tudi za vaša okna. Okvir komarnika: bel, rjav ali barvan po RAL lestvici Mrežica komarnika: siva s steklenimi vlakni